sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Miten muuttaa kulttuuria organisaatiossa???

Jäin asiaa pohtimaan, kun ollaan kovasti buustaamassa meillä asiakaskeskeisyyttä ja osaamisen kaupallistamista. Miten siis voi onnistuneesti muuttaa asennetta perinteisessä organisaatiossa???
Onhan meille paljon koulutettu muutosjohtamista, mutta mietin miten itse muutan tapojani ja mikä niihin vaikuttaa. Tietysti viesti mikä tulee johdolta ja esimiehiltä, organisaation rakenne ja muu virallinen puoli. Mutta ennen kaikkea vaikuttaa ympäristö! Kenen kanssa vaihdan kuulumisia päivittäin, ketä näen kahvipöydässä ja kenen kanssa istun lounaalla...
Tätä siis miettiessäni päädyin siihen lopputulokseen, että istumapaikat sekaisin, jos oikeaa muutosta kulttuuriin halutaan!
Me ainakin tarvitaan uudelle myyntiä buustaavalle iskuryhmälle sopiva paikka missä on "tekemisen meininki" ja mihin voidaan ottaa aina meneillään oleva case työskentelemään vakkaripoppoon lisäksi.
Ja koska meidän porukka on varsin liikkuvaa, ei tarvita omia työpisteitä vaan voidaan laittaa vapaasti käytettävät paikat ja hyvä yhteinen pyöreä pöytä iskujen suunnitteluun.
Jos tämä toimii meidän jengille niin voidaan laajentaa tapaa muuallekin.
No kaikki tämä vielä ajatuksen tasolla, mitenhän ajatus otetaan vastaan???

Mulla on selkeästi ollut liian rentouttava viikonloppu kun aloin tällaista pohtimaan. Ja iski heti flunssa kun ei ollut pieni stressi pariin päivään päällä!!! Onneks tuleva viikko on vaihdikas ja viikonloppuna on taas koulua niin ei ehdi sairastamaan 😆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti