sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Industry hack kokemus

Olipa mielenkiintoinen viikonloppu industry hackin puitteissa. Ihan huikeita juttuja pienet tiimit saa aikaan lyhyessä ajassa!
Eli konsepti: annetaan haaste tai pari ja ulkoiset (ja sisäiset) tiimit saa hakea mukaan kisaan. Viikonlopun aikana kehitetään joku juttu, tässä tapauksessa oli fokus datassa, sen analysoinnissa ja mahdollistamisessa käyttöön päätöksentekoon tueksi.
Tuloksena harjoituksesta syntyi uusia algoritmeja, oppivia ympäristöjä, mobiileja käyttöliittymiä ja huikeita visualisointeja. Oli aivan mahtavaa nähdä miten nää digi-velhot kehitteli juttuja annettujen kysymysten ympärille ja myös niiden ulkopuolelle.
Vanha maailma perustuu suljettuihin järjestelmiin ja niiden puukottamisiin tarpeeseen sopivaksi. Uusi maailma tuntuu olevan avoin, moduuliratkaisuihin perustuva ekosysteemi, mihin voi lyhyessäkin ajassa kehittää yhtä ja toista.
Itse pääsin tuomaroimaan tätä kisaa ja opin paljon uutta. Ennen kaikkea sain hyvän kuvan siitä kuinka huippua osaamista löytyy tältä aihealueelta.
Nyt seuraava haasteena on buustata data-analyysin ympärillä olevaa pöhinää ja kehitystä niin ettei se jää yhden nörtin tai tiimin tasolle, vaan että osaaminen saadaan käyttöön ja kehittymään laajalti organisaatiossa. On kivaa kun aihe on niin pinnalla ja siihen panostetaan siellä ja täällä. Hassua on se, että tietyt tiimit näkee kyllä omat tarpeensa, mutta ei näe että samanlaista osaamista tarvitaan muuallakin. Ehkä mun pitää lukita eri tiimit tän ympäriltä yhteen paikkaan, eikä päästää ulos ennenkin suostuvat kuuntelemaan toisiaan ja etsimään yhteiset osat aiheen ympäriltä 😆
Toivottavasti pääsen tulevaisuudessa vielä moniin muihin vastaaviin tilaisuuksiin mukaan, tarttuu tää nörtteily innostus muhunkin!! Onneks omat lapset onko innostuneita koodaamisesta, joten en pääse aiheesta eroon ihan lähivuosina...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti