tiistai 12. huhtikuuta 2016

Ylikoulutettu vai hyvin kasvatettu?

Toimin tänä aamuna kuskina. Vein nimittäin vanhempiani lentokentälle, kun he taas kerran ovat matkalla Espanjan mökille. Mökki aurinkorannikolla on ihanaa luksusta ja siellä käy meidänkin perhe oikein mielellään.
Vanhempiani helpottaa myös se, että asumme tässä lentokentän lähellä, joten meillä voi yöpyä ja voimme kuskata heitä kentälle. Näin auton pankkikin hoituu helposti.
Tietysti nämä aikaiset lähdöt vaativat hiukan viitseliäisyyttä, kun kello soittaa jo neljän jälkeen.
No aamuihmisenä menen mieluusti aikaisin töihin tai salille aamutreeneihin.

Isä siinä aamulla naureskeli, että kuinkahan monella on mahdollisuus saada taksikuskiksi ydinenergian tohtori! Olen kieltämättä vähän ylikoulutettu taksikuskiksi 😊
Isän mielestä en ole ylikoulutettu, vaan hyvin kasvatettu. Asennekysymys, miten asiat haluaa nähdä!
Kieltämättä nykyaikana elämässä pärjää paljon paremmin hyvällä kotikasvatuksella, sillä erilaisten ihmisten kanssa kommunikointi on kriittinen osa esimerkiksi työelämää. Ei riitä että on korkea koulutus, vaan myös sosiaalisten taitojen osaaminen korostuu.

Uudessa roolissani töissä yksi keskeisimpiä onnistumisen ehtoja on saada porukka mukaan uuteen suuntaan, mihin hommia ollaan viemässä. Jos en siis olisi hyvää kasvatusta saanut, olisi tämäkin tehtävä aivan mahdoton. Nyt se on vain haastava ja mielenkiintoinenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti