keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Digitalisaatiota organisaatiossa...

Viitaten aiempaan blogiini toimarin tapaamisesta. Asia sitten menikin putkeen ja sain tuon hakemani paikan! Aika hieno juttu ja iso yllätys mulle.
No nyt sitten reilun viikon olen asiaa päässyt pureskelemaan ja pikku hiljaa alkaa homma hahmottumaan.
No digitalisaatiota saan nyt luvan kanssa pureskella paloiksi ja viedä organisaatiota uuteen suuntaan, missä tämä digi-maailma tulisi osaksi kaikkea tekemistä ja mahdollistaisi vielä uutta liiketoimintaakin.
Pikku juttu 😉

Aloin siis pohtimaan, miten voisin helposti nähdä kuinka pitkällä organisaatio on digitalisaation saralla. Mieleen tuli monia juttuja ja konsulttitoimistot näitä arvioita tekevät sopivaa maksua vastaan. Voisiko kuitenkin ajatella noin työkulttuurin osalta, että kysyisi vain missä muodossa organisaation IT strategia on kirjoitettu? Tyyliin jos se on paperilla, ollaan aika kaukana kehityksen takana. Word on ehkä seuraava askel, sitten power point. Mitä sitten tulisi, ehkä jokin interaktiivinen työkalu?
Mitä jos tällaista IT strategiaa ei ole? Silloin voidaan olla alkutekijöissä digitalisaation kannalta, tai ehkä kärkijoukossa uusia ratkaisuja kehittämässä ja strategia-ohjaus ei työn tyyppiin sovi...

Tällaisia pohdintoja tänään, saapa nähdä mitä huominen tuo tullessaan. Joka tapauksessa, tätä aivan uuteen rooliin hyppääminen on mahtavaa. Kaikki uudet jutut opettavat niin huikeasti ja ihmiset ovat ihanan avuliaita ja positiivisia asioiden suhteen. Kyllä tästä vielä hyvä tulee 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti