lauantai 1. lokakuuta 2016

Gaudi on taidetta insinöörin makuun!

En tajua taiteesta mitään, mutta Gaudi...
Kun oon tällainen insinööri, joka osaa piirtää vaan tikku-ukkoja, niin arvostan enemmän urheilua kuin taidetta. Jos pitää valita niin otan ehdottomasti urheilun tai jopa urheilun katselun ennemmin kuin taidenäyttelyä. Ja tuli sitä Barcelonassa tietty käytyä myös Camp Noulla ihmettelemässä Barcan maailmaa ⚽️

No takas taiteen pariin... Arvostan valinnoissani enemmän toiminnallisuutta kuin ulkonäköä. Vaikka nautin Washingtonin isoista massiivisista pylväsrakenteista ja suoraviivaisesta arkkitehtuurista.
Mutta Gaudi antaa mulle täydellisen elämyksen!
Siis täydellisen epätäydellistä taidetta ja toiminnallisuus mukana.

Hyvä esimerkki on Park Guell, missä on Gaudin suunnittelema pylväikkö. Siellä on aina viimeinen pylväs vinossa! Sadevesi kerätään sadevesisäiliöön näitä rakenteita pitkin. Ja kaikki on muotoiltu unenomaiseen taikamaailmaan. Samoin Gaudi kehitti uuden kattorakenteen perustuen roikkuvan ketjun muotoon. Tästä esimerkkejä mm. La Pedrera missä huikeita kattoja on rakennettu ketjun muotoon.

Herra Gaudi tais nauttia muutakin kun vettä kun on näitä piirtänyt, on meinaan aika hulluja rakennelmia (kuten Sagrada Familia, joka ehkä valmistuu joskus hamassa tulevaisuudessa).
Barcelona antaa siis mulle täydellinen taiteen kokemuksen kaikessa epätäydellisyydessään 😊
Ehkä eksyn tänne joskus uudelleenkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti