torstai 14. heinäkuuta 2016

Uusia oppeja Suomi Areenalta

Kävin jo toisen kerran Suomi Areenalla. Viime kesä oli opettelua mitä Suomi Areena on ja tapaamisia poliitikkojen kanssa. Tänä kesänä kävin vähän epävirallisemmin (meidän virallinen delegaatio oli mulle huonot päivät) ja kohteena oli digitalisaatio-jutut.
Yritin saada käsitystä meidän StartUp -kulttuurista ja digi trendeistä. Soluttauduin massaan hupparissani ja oma asiantuntija (poikani 10v) mukana.

Käteen jäi pari juttua:
Teinit tubettaa ja seuraa tubettajia, eli jos nuoreen porukkaan haluaa vaikuttaa, YouTube on se kanava.

Koodaus on kovassa huudossa ja se ei ole enää mitään pienen porukan tiedettä, vaan kaikki voi koodata (tai opetella koodaamaan). Ohjelmistot on nykyään tehty käyttäjäystävällisiksi eikä perinteistä koodausta (C++, ym..) enää juuri tarvita. Suurimman osan jutuista saa tehtyä valmiilla palikoilla ja pitää lähinnä osata kasata ne oikein (arkkitehtuuri).

Startup-asia on jotenkin hankala. Itse yrittäjät on oikealla asenteella, mutta puhujat lavalla tuntui lähinnä korostavan säätelyn roolia ja tärkeyttä. Asenne oli tosi kummallinen, kun lainsäädännöllä nähtiin olevan rooli estämässä kansainvälisiä palveluntarjoajia pääsemästä Suomeen. Näistä Uberin ja AirBnB:n kaltaisista menestystarinoista pitäisi ottaa oppia ja kehittää uutta, ei yrittää estää niiden pääsyn Suomeen!

Muutama tilaisuus jäi positiivisena mieleen ja yksi parhaista oli "Hack the mummo" keskustelu. Paneeli oli organisoitu mielenkiintoisella tavalla ja ihmiset selkeästi jaksoivat kuunnella keskustelua.

DNA oli hyvin esillä useiden standien, virtual reality-aiheen ja urheilullisten aktiviteettien kautta.
DanskeBank puolestaan järjesti lapsille koodausharjoituksista koostuvan temppuradan.

Tänä vuonna opin paljon uutta (ja kuulin myös jonkin verran vanhan toistoa, mikä aina kyllästyttää). Erityisen mielenkiintoiseksi tilaisuuden tosiaan teki tämä poikani, joka sai mut näkemään Suomi Areenan ihan uudesta näkökulmasta. Hyvä muistutus että kaikki meistä ei kiinnostu samoista asioista tai ymmärrä asioita samalla tavalla 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti