lauantai 2. heinäkuuta 2016

Pariisi ja Ranska... Ydinvoimaa...

Vietin viikkoni Pariisissa ydinenergian merkeissä taas vaihteeksi. Kylläpä tulikin muistutus alan asenteista ja historian painolastista! Edellisen kerran pääsin vastaavaa tunnustelemaan muutamia vuosia sitten kurssilla Etelä-Ranskassa.
Ranska on siis perinteinen ydinvoimamaa. Joskus aikanaan ranskalaiset olivat alan johtajia ja tämä asenne näkyy edelleen.
Nykyään Aasian maat kuten Kiina ja Korea ovat jo ohittaneet perinteiset johtajat monessa asiassa, eikä länsimaissa rakenneta uutta ydinvoimaa kuten Aasiassa.

No heti alkuviikosta pääsin esiintymään nuorten ydinvoimaosaajien seminaarissa (Atoms for future) ja juttelin monien nuorten kanssa. He näkivät Ranskan tilanteen odottavana, sillä vanhan maailman edustajat johtavat alaa eivätkä usko muutosten energia-alalla vaikuttavan ydinvoima-alaan. Sentään nuoria osaajia Ranskasta löytyy, päinvastoin kuin Ruotsista!

Toinen suuri tapahtuma viikolla oli World Nuclear Exhibition, mihin pääsin kutsuvieraana. No aloituspuheen kohokohta oli Ranskan energiaministeri, joka toi esiin Euroopan yhteisenä tavoitteena nostaa Ranskan taas ydinvoimateollisuuden kärkeen. En taida olla tästä tavoitteesta samaa mieltä 😆

Mun mielestä nää vanhat ydinvoimamaat saa joko hävitä uusille tai uudistaa koko alan kilpailukykyiseksi. Asenteet ja toimintatavat kaipaa niin isoa muutosta, että en heti löisi vetoa niiden puolesta... No voin olla väärässäkin!!!

Mitä tilaisuudesta jäi käteen: uusia tuttavuuksia ja mahdollisia yhteistyökumppaneita, käsitys siitä missä Ranskan teollisuus menee ja muistutus koko alan muutosvastaisesta asenteesta.
Mä aion silti jääräpäisesti jatkaa alan ja asenteiden muuttamista, vaikka mua kyseenalaistetaankin. Sain juuri epäilyä osakseni pienten voimaloiden mahdollisuudesta, kun "suuri ja vielä suurempi on se oikea suunta länsimaissa"...

Tää on silti mun oma ala ja sitä haluan tukea myös tulevaisuudessa 😊


Niin ja jalkapallo oli joka paikassa Pariisissa esillä ja fanit oli valloittaneet kadut! Jopa Eiffel-torni oli puettu palloon ⚽️




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti