maanantai 9. marraskuuta 2015

standardeja... mihin oon taas joutunut???

Ja taas kerran istun kokouksessa ainoana naisena (ja ainoana alle 60v osallistujana), tällä kertaa Washingtonissa.
Suurin osa osallistujista on eläkkeellä, mutta innostuneita keskustelemaan uuden tyyppisestä lähestymisestä ydinvoimaloiden turvallisuuteen. Onhan toki hienoa, että eläkeläiset ovat niin innostuneita asiasta, että jaksavat jatkaa töiden parissa.
Kuitenkin muutosta alalla tarvitaan kipeästi, eikä sitä tule jos nuoremmat eivät pääse sellaisiin positioihin missä päätöksiä tehdään. Nyt vanhat, kokeneet, mutta myös tiettyihin tapoihin urautuneet miehet yrittävät uudistaa alaa, mutta se ei tule näin onnistumaan.

Onko mitään muuta alaa maailmassa, missä työpaikkailmoituksessa voidaan vaatia esimerkiksi 30 vuoden työkokemusta?

Tyypillisiä kuvia ydinvoima-alan tilaisuuksista ovat tällaiset (tässäkin keskustellaan tulevaisuuden näkymistä)...


Haluaisin saada digitaalisen maailman vauhtia tai vaikkapa ilmailun fiilistä edes hiukan ydinvoimaan. En siis tarkoita että varsinaisesti ydinvoimalassa tarvitsisi muuttaa toimintaa, mutta edes tässä kun suunnitellaan tulevaisuuden aktiviteetteja. Suurin osa ydinvoima-alasta siis tapahtuu aivan muualla kuin laitoksella!

No jatkanpa osallistumista standardien suunnitteluun.Tosin täällä on taas uudet koodit, joten en uutena osallistujana vielä pysy perässä mistä puhutaan (tyyliin RP3C, ANS 30.1, SECY-2011-0041, ANS 51-1, GSI-191, RIPB,...). Onneksi näihin on ydinvoimassa tottunut, joten aika nopeasti oppii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti