lauantai 14. marraskuuta 2015

Mitä on armeijan koulutus USA:ssa?

Pääsin käymään ja luennoimaan West Pointiin, eli USA:n armeijan ykkös koulutuskeskukseen. West Pointista valmistuu insinöörejä useilta eri aloilta ja useat USA:n presidentit ovat myös opiskelleet täällä.

Pamahdin paikalle ilman minkäänlaisia odotuksia koko paikasta ja pääsin kokemaan jotain tosi hienoa!



Armeijan yliopistoon pääsee tietyin vaatimuksin, joihin sisältyy sekä fyysisiä että akateemisia vaatimuksia. Opiskelu on ilmaista ja opiskelijoita tuetaan kustannuksissa, mutta samalla opiskelijat sitoutuvat 5 vuodeksi armeijan palvelukseen. Opiskeluun kuuluu myös paljon fyysisiä osuuksia, kuten pakollisia paraateja, juoksulenkkejä, urheilua, ym. Ja valmistumiseen vaaditaan opintojen lisäksi mm. hyppy veteen monen metrin korkeudesta sotilasvarustuksessa.

Aika erikoinen konsepti suomalaisen silmin katsottuna, mutta varmaan ihan toimiva.
Se mikä minuun teki vaikutuksen oli yhteisöllisyys ja monen monet urheilujoukkueet. 

Armeijassa löytyi melko vähän laskuvarjohyppääjiä (tästä koulutuskeskuksesta), mutta joitain kuitenkin. Ja koulutukseen kuului lähes kaikille 5 hyppyä!

Tällaista yhteen kuuluvuutta löytyy kyllä laskuvarjohyppääjistä ja muistakin harrastuksista, mutta yleensä ei muualta. Paraateja voisi joskus järjestää Suomessakin 😊

1 kommentti:

  1. Onhan meillä paraateja: vappuna räntäsateessa ja aina parinkymmenen vuoden välein, kun voitetaan lätkässä mm-kultaa... Nekin näyttää kyllä enemmän mielenosoituksilta.

    VastaaPoista