keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Herätys maapallon todellisesta tilasta!

Onpa hyvä päästä välillä pois sivistysmaista ja siihen todellisuuteen, mitä suurin osa maailman ihmisistä kokee.
Nepalissa on päivittäin sähkökatkoja ja bensasta pulaa, kun Intia on blokannut tuonnin. Autot ja mopot jonottavat bensa-asemalla, ravintolat valmistavat ruoat puu-uuneissa ja valot pätkivät.
Jokaisen meistä hyväosaisista olisi hyvä välillä päätyä tällaiseen paikkaan, jotta emme täysin eläisi omassa kuplassamme.

No tänään varsinainen matka alkoi ja suunta oli aamusta kohti Dumrea bussilla, sieltä autolla Beshisahariin ja sitten jeepillä Syangeen. Kokonaismatka-aika oli noin 10h ja tie pieneni asteittain maantiestä pieneksi asfalttitieksi ja lopuksi kivikkoiseksi joen uomaa muistuttavaksi kärrypoluksi.

Se mikä on hienoa, näimme matkalla toimivan vesivoimalan ja muutaman rakenteilla olevan. Toivottavasti tulevaisuudessa riippuvuus Intiasta vähenee ainakin sähkön osalta ja Nepal muuttuu omavaraisemmaksi. Tämä laittaa miettimään myös Suomen tilannetta, kun sähköä tuodaan suuret määrät Venäjältä ja pohjoismaista. Toivottavasti meillä pohjoisessa ei tule tällaista tilannetta, sillä jo lyhyet sähkökatkot ovat hankalia varsinkin talvella. Viime viikolla saimme kokea tätä hiukan, kun sähköt olivat runsaan lumen vuoksi poissa yli vuorokauden.

Jos Nepalissa on ongelmia, niin on täällä kaunistakin. Tässä maisemia ensimmäisen päivän varrelta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti