maanantai 3. huhtikuuta 2017

Työilmapiiri ja miten sitä voi parantaa???

Mä oon viime aikoina miettinyt kovasti työilmapiiriä ja omaa lähiympäristöä.
Työpaikat on muuttuneet kovasti ja hyvät työntekijät vaatii firmalta entistä enemmän. Perusasiat on suurimmaksi osaksi kaikilla hoidettuna, löytyy kuntosalit ja muut edut. Siis missä voi firma erottua joukosta edukseen??? Työilmapiiri koostuu niistä jokapäiväisistä tilanteista ja niihin vaikuttaa työkaverit ja esimies. Nykyään esimies EI SAA OLLA rajoittava ja detskuihin sekaantuva mikromanageeraaja (ja valitettavasti näitä näkee paljon)! Vaan esimiehen pitää olla suuntaa näyttävä ja kannustava tyyppi, joka saa jengin liikkeelle ja ottamaan vastuuta omista duuneistaan.
Erityisesti asiantuntija-organisaatiossa tärkeintä on saada ne asiantuntijat viemään juttuja eteenpäin oma-aloitteisesti ja jopa ottamaan tietoisia riskejä. Jos meillä on lauma johtajaa seuraavia asiantuntijoita, ei työilmapiiri (saatika sitten innovaatiotoiminta) kyllä kovin hyväksi muodostu.
Miten sitten muuttaa perinteisiä toimintamalleja isossa firmassa??? Ehkä esimerkit auttaa, tai esimiehien oikea valinta ja koulutus? Mua kovasti kiinnostaa myös asenne ja rohkean asenteen vaikutus kun uusia ihmisiä palkataan.
Näin hiljattain hienon esityksen aiheesta, viesti oli: PALKATKAA ASENNETTA JA KOULUTTAKAA OSAAMINEN, TOISINPÄIN ASIA EI ONNISTU!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti