keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Data-analytiikkaa teollisuudessa... ei ihan suoraviivaista!

Tänään on taas ollut päivä, kun opin jotain (ehkä uuttakin)...

Sain tänään huomata, että kaikki isot firmat mainostavat melko etukenossa tuotteitaan ja palveluitaan. Hieno GE:n Predix-platformi on kehitetty isolla rahalla data-analytiikkaa varten. Tätä ei siis käytetä muualla kuin teollisuudessa ja isoissa koneissa, mutta pääasiassa vastaa mm. IBM:n Bluemixiä tai muita vastaavia.
Nyt oikein uppouduimme asiaan ja lähdimme katsomaan mitä löytyy Power Pointien takaa. Uskoimme Predix-platformin sisältävän valmiita analytiikka-palikoita voimalaitosten datan analysointiin, mutta niitä ei ihan löytynyt. Toki kehitteillä on hienoja palikoita teollisuuden käyttöön mutta nämä ovat edelleen kehityksen alla. Eli tilanne on sama, kuin hienossa Einstein-työkalussa Salesforcen tapauksessa, sisältöä ei vielä ole mutta mainostetaan kovasti :)

No ehkä se ero tässä GE:n ratkaisussa muihin verrattuna on niin sanottu "edge computing" eli varsinaisesti laitoksella tehtävä alustava analytiikka datalle. Näitä laatikoita sitten voidaan viedä laitoksille ja vain tarpeellinen, oikeassa muodossa oleva data siirtyy pilveen (osa laitoksista on melko huonojen yhteyksien päässä eli keskellä ei mitään...)

Toki GE:llä on myös osaamista energia-alalta, mikä monista kilpailevista firmoista puuttuu, eli mukavaa päästä puhumaan heti varsinaisesta asiasta. Oon huomannut että on tosi vaikeaa löytää data-analyytikkoa, joka ymmärtäisi myös energia-alaa ja laitosten toimintaa.

http://www.forbes.com/sites/danwoods/2016/09/28/what-is-ge-predix-really-building/#196c64804822

On sitä tänään taas jotain saatu irti ja onpa ollut mielenkiintoinen päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti