sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Miksi tarvitaan kumppaneita?

Meillä on kova keskustelu kumppaneista ja ekosysteemeistä.
Kumppaneita tarvitaan niin kotona kuin töissäkin. Kotona itse et jaksa tai osaa kaikkea tehdä, joten on mukavaa kun välillä toinen hoitaa tiettyjä asioita.
Sama asia pätee myös nykyajan bisneksessä. Ei kovinkaan moni firma pysty nykyään toimimaan itsenäisesti, tai edes halua tätä yrittää.
Maailma kun on muuttumassa entistä monimutkaisemmaksi, parhaiten pärjäävät ne firmat jotka pystyvät rakentamaan oikeanlaiset komppanuudet toimijoiden välille.
Hyvä esimerkki on autoteollisuus, missä perinteinen autonvalmistaja ei enää yksin pärjää, sillä joku toinen osaa paljon paremmin tehdä IT ja data-asiat autoon. Niinpä mielenkiintoista on nähdä kenen firmojen kanssa partneroitumiset parhaiten onnistuvat.
Hyvänä esimerkkinä asiakas-lähtöisestä konseptista on viime aikoina mainittu usein Volvo. Nähtäväksi jää kuka tämän kisan tällä erää voittaa ja kuinka nopealla syklillä autoteollisuus jatkaa muutostaan.
Energia-alalla me tullaan perinteisesti monen muun teollisuuden perässä ja nyt yritetään keksiä miten pärjätä tulevaisuuden maailmassa, missä sähkön kuluttajan ja tuottajan roolit hämärtyvät ja bisneksen rakenne muuttuu. Sähköä voivat tuottaa myös kuluttajat ja tuotannon ja kysynnän tasapainottamisesta voi tulla oma bisneksensä.
Kumppaneita tarvitaan niin isoja kuin pieniäkin ja monelle eri toimijalle löytyy paikka tässä monimutkaisessa tuotantoketjussa 😊 onneksi meillä Suomessa on paljon hyviä firmoja kenen kanssa ekosysteemiä rakentaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti