sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Teknologiakehitystä, vaikuttaako energia-alaan?

Digitalisaatio ja virtuaalimaailmat ovat päivän sana ja myös ydinvoima-alalla näitä pohditaan kovaa vauhtia. Mutta mitä ihmettä digitalisaatiolla voidaan saavuttaa ydinvoimassa, joka muuttuu hitaasti ja on aina 20 vuotta kehitystä jäljessä???
Olen päässyt kokeilemaan virtuaalilaseja ja niillä mallinnettua ydinvoimalan valvomoa. Pääsinpä myös kokemaan, miltä tuntuu kävellä ydinvoimalan reaktorin alapuolella, missä säteilee normaalisti niin paljon ettei sinne pääse. Aika huikea tunne kun voi katsella ympäriinsä ihan kuin olisi oikeasti siellä!
Digitalisaatiolla voidaan tarkoittaa niin montaa eri asiaa, että on aina vaikeaa käsittää mistä sillä kerralla puhutaan. Löysin joululomalla mielenkiintoisen arvion lupaavimmista start-upeista, mistä iso osa liittyi jollain tapaa digitaalisiin sovelluksiin. Hiukan ihmettelin kun vain yksi liittyi virtuaalilaseilla toteutettuihin virtuaalimaailmoihin, se oli aivokirurgien mahdollisuus harjoitella leikkauksia virtuaalimaailmassa. http://uk.businessinsider.com/startups-that-will-be-huge-in-2016-2015-12??r=US&IR=T
Peleissä jo käytetään kaikkia hienoja juttuja, mutta niillä voisi tehdä niin paljon enemmän. Juuri eilen katsoin leffaa Maleficent ja pohdin kuinka siistiä olisi katsella sitä virtuaalilaseilla. Saapa nähdä monta vuotta menee ennen kuin se on mahdollista, veikkaan että about 5 😊

Pitäisköhän sitten myös laskuvarjolla lentämistä ja erityisesti laskeutumisia harjoitella virtuaalisesti. Kuinkahan monta katkennutta tai revähtänyttä jalkaa vältettäisiin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti