lauantai 16. tammikuuta 2016

Koululaisia testaamassa oculus-laseja

Pääsin tänään lasten koululle pitämään pop-up koulupäivässä työpajaa. Pajan nimi oli sähköntuotanto ja vituaalimaailma. Yllättäen paja oli hyvin suosittu ja se oli täyteen varattu kaikilla kolmella kerralla.
Kertoilin sitten lapsille (1.-6. luokkalaisille) sähköstä, miten sähköä voidaan tehdä, miten se kuljetetaan ja mihin sitä käytetään.
Olin tosi yllättynyt kuinka osaavia lapset olivat tästä aiheesta. Nykyaikana sähkö on kaikkialla myös lasten arjessa.

Suosikki lapsille oli oculus virtuaalilasit, missä näytin vesivoimalan ja ydinvoimalan videoita. Jokainen pääsi kulkemaan ydinvoimalaitoksen höyrystintilassa, vesivoimalaitoksen pumppuhuoneissa ja padolla, myös valvomoihin tutustuttiin. En arvannutkaan miten innostuneita olivat tytöt ja pojat tästä aiheesta. 
Tosin paljon enemmän oli poikia mukana pajassa, kun tytöille pelimaailmakaan ei välttämättä niin tuttu ole kuin pojille.

Sain tästä taas sellaisen tunteen, että pienen ajan päästä nämä lapset hurauttavat kovaa oman ikäpolveni ohi näissä digitalisaation sovelluksissa. Virtuaalimaailmat ja kaikki digitalisaatioon perustuvat laitteet tuntuvat istuvan heidän maailmaansa varsin sujuvasti, kun aikuisilla on vaikeuksia suhtautua ajatukseen ja varsinkin ideoida mitä kaikkea uusilla työkaluilla voisi toteuttaa.

Pidän itseäni varsin onnekkaana kun saan töissä tehdä ja ideoida kaikkea uutta ja kivaa!
Niin ja tällainen lasten kanssa toimiminen omassa koulussa on aivan mahtava kokemus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti