keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Äiti mikä sun seuraavan blogin nimi on???

Lapset syö iltapalaa ja kysyy: "miks sä äiti kirjotat blogia?". Kun vastaan että ihan huvikseni, niin kysymys jatkuu: "mikä sun seuraavan blogin nimi on? Onko se atomipommi? Vai atomin teko? Tai Atomic 2015?". Poikani (10v) sanoo siihen: "Toi Atomic 2015 on muuten biisi, anna mä soitan sen sulle puhelimesta.".
Kyllä nykyajan lapset on käteviä, kun niillä on kaikki älypuhelimet, tabletit ja muut vehkeet, mistä löytyvät biisit ja kaikki muu tarvittava ihan helposti. Mä muistan kun olin teini niin silloin musiikkia odoteltiin radiosta ja yritettiin saada nauhoitettua kasetille (nyt se ajatus tuntuu niin hassulta!!!).
Huomaan nyt että myös telkkarin katselu alkaa jäämään pois, kun ohjelmat löytyy netistä tai jos sarjoja haluaa katsella niin ne saa vaikka Netflixistä (joka muuten toimii myös tabletilta ulkomailla, joten voi katsella samoja ohjelmia myös reissussa)...
Näin se maailma muuttuu ja koko ajan kovempaa vauhtia.

Milloinkohan kommunikointi tapahtuu sellaisten hologrammien kautta, mitkä näyttää oikeilta, tai voitaishan me kehitellä virtuaalimaailmoja, mihin voidaan ottaa useita ihmisiä samaan virtuaalitilaan ja he voi keskustella siellä. Voitaisiin jättää matkustamista (erityisesti työmatkustamista) paljon vähemmälle ja näin myös säästää ilmastoa lentojen hiilijalanjäljeltä.
Itse asiassa me ollaan kehittelemässä tätäkin juttua töissä (vaikka ei uskoisi ehkä heti ekana, kun oon kuitenkin ydinvoima-alalla). Tarkoitus on viedä useita ydinvoimalan operaattoreita virtuaalilaseilla samaan maailmaan, jotta voivat siellä harjoitella itse laitoksen käyttöä.

Kun olisi se kristallipallo ja osaisi ennustaa tulevaisuutta, voisi keskittyä oikeisiin asioihin. Harmi ettei mulla oo noita ennustajan lahjoja, vaan pitää tehdä sivistyneitä arvauksia tulevaisuuden suuntauksista. No ainakin lapsia on hyvä seurata kun niillä noita uusia juttuja tulee aina nopeesti esiin, jos ei ihan käytössä niin ainakin puheiden tasolla (joku tietää jotain ja kertoo eteenpäin). Juteltiin eilen aiheesta ranskalaisten kollegoiden kanssa ja heillä on kokeilussa myös sellainen, että laitetaan ryhmä nuoria yhteen pohtimaan tulevaa ja haetaan sitä kautta uusia ideoita tutkimuksen kohteeksi. Ehkä meidänkin pitäisi käyttää nuoria aivoja entistä enemmän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti