torstai 24. maaliskuuta 2016

Mikä ihmeen digitalisaatio...

Mä olen nyt keskustellut digitalisaatio-aiheesta eri ihmisten kanssa...
Se tuntuu olevan eri asia eri porukoille!
Yksi käsittää digitalisaationa sen, että tietoja kirjoitetaan johonkin järjestelmään (tämä siis hyvin perinteinen käsitys). Toinen taas alkaa puhumaan 3D vistuaalilaseista ja kokemuksista sitä kautta (tyyliin koe laskuvarjohyppy virtuaalisesti).
Ehkä molemmissa on jotain perää...

Musta tuntuu että nykyään tietokoneilla saadaan tehtyä mitä vaan ja se juju on yhdistää käyttäjän tarve oikeaan toteutukseen.

Jos käyttäjä on ihminen, joka haluaa kokea uusia juttuja, on ehkä tosiaan virtuaalimaailma se oikea sovellus. Sitten jos tarvitaan uusia sovelluksia parantamaan voimalaitoksen toimintaa, voivat työkalut ja sovellukset olla aika toisenlaiset. Tässä tapauksessa tuntuu haaste aina olevan datan määrä ja sen erilaiset tallennusmuodot eri paikkoihin. Miten siis saada oikea data oikeaan käyttötarkoitukseen?
Asia on yllättävän samanlainen kuin organisaatiossa ihmisten kanssa toimiminen. Miten saada oikeille ihmisille oikea informaatio mahdollisimman järkevällä tavalla. Sovelluksia on monia, muutos tarvitaan jotta nykytilasta päästään parempaan. Muutos on aina haastava: yritäppä saada ihmiset käyttämään sovelluksia älypuhelimissa, kun osa käyttää edelleen pöytäpuhelimia (tämä siis vain yksi esimerkki). Erityisesti perinteisillä aloilla isoissa firmoissa muutosnopeus on etanaa hitaampaa. KOKEMUSTA ON!
Mutta kun löydät oikeat ihmiset tukemaan muutosta ja ujuttamaan sitä eteenpäin organisaatiossa, niin kaikki on mahdollista 😊
Jännittävää nähdä miten nyt pinnalla olevat asiat (Internet of things, 3D printing, big data, virtual reality, ym.) saadaan käyttöön eri aloilla. Ja mikä tulee olemaan seuraava ISO JUTTU??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti