perjantai 23. lokakuuta 2015

Uutta bisnestä luomassa ydinvoimasta

MTV3 uutisoi 14.10.2015: "Suomen säteilyturvakeskuksen yhteyteen aiotaan perustaa tytäryhtiö, joka voisi lähteä aktiivisesti ydinturvallisuuden konsulttibisnekseen. Hanke on jo varsin pitkällä, ja keskusteluja on käyty Turkin ja Saudi-Arabian lisäksi ainakin Egyptin, Puolan ja Liettuan kanssa."

Kaikilla kun on tiukat taloudelliset ajat, etsitään mahdollista bisnestä kaikkialta. Hankaluus tässä on se, että suurin osa firmoista ei halua myydä konsultaatiota (tyyliin ihmisten työtunteja), sillä suomalainen työ on kallista. Meidän pitää joko kehittää kokonaispaketteja myytäväksi, jolloin saadaan hinnat kohdalleen. Tai voidaan myydä työtä, joka sitten kuitenkin teetetään jossain halpamaassa. Yritä tässä nyt sitten kehittää uusia bisnes-ideoita...

Hyvää tässä hommassa on se, että vaikka ollaan huonosti onnistuttu Olkiluoto-projektissa, niin muualla ei olla juuri mitään edes aloitettu. Siinä mielessä meillä voi olla jotain myytävää.

Vaikka itse saankin johtaa tutkimusta, on meidän tutkimus lähellä myös bisnestä ja jatkuvasti mietitään mitä voidaan kaupallistaa. Toisaalta on siistiä nähdä kun jokin hassu tutkimusprojekti saadaan onnistumaan ja sieltä löytyy vielä jotain arvokasta, mikä muitakin kiinnostaa. Mutta välillä olisi kiva vaan tutkia asioita tutkimisen ilosta, ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa :)

Kyllä pieni insinööri mun sisällä aina keksii tutkimista. Myös hyppyharrastukseen tätä aina pohdin. Yksi minua kiinnostava tutkimuskohde laskuvarjoissa on niiden avautuminen ja siihen vaikuttavat tekijät. Itse avautumista on mallinnettu kyllä paljonkin, mutta en ole vielä nähnyt tutkimusta missä mitattaisiin kuinka varjon punostus vaikuttaa avautumisnopeuteen. Siis jos vedän kuminauhat tiukemmalle punosten ympärille pakatessa, niin onko sillä todellisuudessa vaikutusta avautumisnopeuteen. Ideaa on pohdittu, mutta en ole vielä päässyt testausvaiheeseen asti!!! Ensi kesänä sitten :)
Kuvat laskuvarjotoimikunnan pakkausohjeesta.       



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti