sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Nepal - uskomaton kulttuuri

Nyt on vaellus takana ja paluu Katmanduun Jomsomista lentäen.
Ensimmäinen lento oli pienellä koneella vuoriston solaa pitkin ja saimme 20 min ajan ihailla huimia vuoria molemmin puolin konetta.
Uskomaton kokemus!!!


Nyt vielä toinen lento Pokharasta Katmanduun. Pokharan pienellä kentällä saimme ensin laukut suoraa seuraavalle lennolle (eikä asiaa tarvinnut itse pyytää, vaan paikalliset ehdottivat). Sitten päätimme mennä lounaalle ravintolaan, josta joku tuli hakemaan meidän liput ja passit (en muuten missään muualla olisi passiani tyypille antanut, mutta Nepal on erityinen paikka), saimme hetken päästä takaisin passit ja boarding passit. Kaikki valmiina lähtöön.
Konetta ei tosin vielä näy, joten tässä saattaa vielä hetki mennä ennen kuin lentoon päästään 😊

Viimeiset muistiinpanot vaellukselta... Kagbeni oli käymisen arvoinen (Mustang alueen rajalla). Kagbenissä ja Jomsomissa tuulee kovaa aina iltapäivisin, joten vaellus kannattaa ajoittaa aamuun.
Mitä tahansa kysyy, niin yleensä aina vastaus on "yes", eli asiat pyritään hoitamaan pyydetyllä tavalla. Myös kaikkien vaeltajien kanssa tulee hyvin juttuun ja on mukavaa viettää aikaa yhdessä.


Majapaikan valinnan kriteerit: kuuma vesi, peitot sänkyyn, takka (ainakin ylempänä vuoristossa), Wi-Fi (isommissa paikoissa).
Rahaa mukaan, sillä automaatteja ei vuoristosta löydy.

Aivan mahtava reissu! Seuraavalla kerralla täällä pitää päästä yli 6000m korkeuteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti