torstai 31. lokakuuta 2019

Minä ja varmasti moni muukin osti Nokian osakkeita

Nokia on mielenkiintoinen firma näin ulkopuolisen silmin. Se on ollut maailman valloittaja matkapuhelimissa, mutta myös pudonnut korkealta ja kovaa. Nyt on sitten 5G-teknologian kilpailu käynnissä ja nähtäväksi jää onko Nokia taas häviäjä, vai onnistuuko se tässä kilpailussa laittamaan omat rivit kuntoon ja todella voittamaan maailman isot pelurit...
Siilasmaan kirja oli hauskaa luettavaa ja siitä näkee hyvin suurien yhtiöiden ongelman. Mennään toimintamallissa aivan solmuun ja oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee, lisäksi liian suuri luotto omaan tekemiseen aiheuttaa helposti sen että maailmalla muut menevät ohi oikealta ja vasemmalta.

No nyt kun Nokia taas tipahti, niin päätin ostaa vähän osakkeita. Edellisen kerran tein samoin, mutta myin ne tässä välissä pois kun kurssi nousi sopivasti...

Valitettavasti tällainen on hyvin tyypillistä isoissa firmoissa, kun vahingossa tai tahallaan avoimissa tilaisuuksissa erimieltä olevat leimataan muutosvastaisiksi tai muuten vain hankaliksi. Näin eriävät mielipiteet piilotetaan ja mennään laput silmillä vain ylimmän johdon osoittamaan suuntaan. Jos suunta on väärä, niin sitä ei osata muuttaa riittävän aikaisin, sillä luotto omaan tekemiseen on liiankin suuri. Tällaisia johtajia olen kohdannut ja valitettavasti tilanteelle hyvin harvoin voi mitään ennen kuin on liian myöhäistä.

Ehkäpä joskus tulevaisuudessa suuret firmat muuttuvat oikeasti avoimen johtamiskulttuurin suuntaan, mutta sitä ei kylläkään ole vielä näkyvissä!

No aika näyttää Nokian tulevaisuuden, ja sen saanko omani pois tästä sijoituksesta tällä kertaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti