perjantai 6. heinäkuuta 2018

Mikä on sopiva taso esimiehelle seurata alaisten tekemisiä?

Mä oon ollut urani aikana monessa eri positiossa ja raportoinut erilaisille esimiehille. Nyt taas tuli mieleen kysyä että mikä on sopiva taso esimiehen seurata alaisten tekemisiä?
Itsekin olen ollut monissa esimiesrooleissa ja huomannut että tarkka syynääminen ja olkapään takaa seuraaminen alentaa motivaatiota huomattavasti. Myös on erilaisia tyyppejä duunissa, joista toiset tarvii lähempää tukea/ohjausta/seurantaa, jotta asiat etenevät, mutta toiset motivoituvat kun vaan annan tilaa.
Jostain syystä olen huomannut naispuolisten esimiesten olevan parempia delegoinnissa, kun taas miehistä moni on ollut mikromanageri. En tiedä mistä tämä johtuu... Mä oon tosi omatoiminen ja aloitteellinen. En kysele lupia tai neuvoja esimiehiltä, vaan käyn keskustelut pahaiden asiantuntijoiden kanssa ja rakennan oman käsitykseni asioista. Imen uutta tietoa kuin sieni ja haluan aina oppia. Nyt just olen tekemässä AWS peruskurssia, jotta ymmärrän paremmin mitä teknologia mahdollistaa ja miten se toimii... (voin suositella: https://aws.amazon.com/training/)
Itse inhoan holhoamista ja liian läheltä seuraavaa esimiestä. Vaikka tällainen toiminta tunnutaan vielä hyväksyvät perinteisessä organisaatiossa (ehkä keski-ikä on vaan liian korkea). Jos tällaiseen tilanteeseen päädyn, niin mieluummin vaihdan hommia kokonaan kuin jaksan kyseisessä roolissa kovin pitkään.
Olisi kiva kuulla miten muut kokevat sopivan tason esimiehen toiminnassa... Mikä motivoi, mikä syö kaiken motivaation???
https://www.forbes.com/sites/lizryan/2018/01/13/ten-things-managers-do-that-drive-their-employees-crazy/#896ba771ba64


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti