torstai 25. maaliskuuta 2021

Ragemutsit...

 Tiesitkö että Ragemutsit on ryhmä Facebookissa? Se on ihan huippu ympäristö teinien vanhemmille kun kaipaa vertaistukea. 

Siis meissä kaikissa teinien vanhemmissahan asuu pieni ragemutsi tai -faija. Samalla tavalla kun pikkulasten vanhemmat aikoinaan kirjoittivat vauva.fi sivustolle kysymyksiä vaipan vaihdosta ja kakan väristä, ragemutsit-ryhmässä ihmetellään alkoholin käyttöä, etäkoulua ja kommunikoimattomuutta.

Tietenkin positiivisiakin postauksia näkee (vaikkakin harvoin) ja se kyllä ilahduttaa! 

Pääasiassa tätä kautta osaa omat ongelmat laittaa johonkin mittakaavaan. Mä esimerkiksi stressaan sitä onko lapsilla harrastuksia ja kertovatko huolistaan. Ehkä oon kuitenkin päässyt vielä helpolla kun ei tarvitse stressata osallistutaanko koulun opetukseen tai käytetäänkö aineita.

Nyt kun harrastukset taas laitetaan seis (ja arvaan että tämä kestää taas useamman kuukauden vaikka kolmesta viikosta puhutaan) niin kyllä huoli teinien hyvinvoinnista kasvaa. Meillä ainakin etäkoululainen voi paljon paremmin kun pääsee välillä säbä-treeneihin hikoilemaan. Onneksi sentään Vapaavuori on vetänyt tiukkaa linjaa näissä ja mahdollistanut tähän asti alle 10 hengen harrastukset myös teineille.

Täytyy sanoa että on vaan niin paljon mielenkiintoisemapaa ja monimutkaisempaa olla teinin kuin taaperon äiti 😆



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti